Game Creator Programmer

2 år Göteborg Heltid Start augusti 2023
Ung skrattande man med hörlurar sitter i en stol framför en dator.

Starta din resa mot en spännande karriär i spelbranschen och lär dig allt du behöver för att bli en skicklig programmerare och spelutvecklare. Under dina två år hos oss får du lära dig att skapa högkvalitativa spel, från idé till färdig produkt. Du får genomföra flera olika spelprojekt och en stor del av utbildningen består av LIA, där du får testa dina nya kunskaper i praktiken och knyta värdefulla kontakter med experter inom branschen.

Välkommen till vår live-stream 29 mars

Den 29 mars klockan 17-20 håller Game Creator Artist och Game Creator Programmer en live-stream på Twitch. Vi visar våra spel, berättar om hur vi jobbar och du får chans att ställa dina frågor till både lärare och studerande. Perfekt för dig som funderar på att söka och för dig som redan har sökt och vill veta mer. Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp. Streamen ligger kvar i två veckor efter eventet.

Länk till Game Creator på Twitch.

Framgångar och spel

Våra studerande producerar högkvalitativa spel redan under sin studietid och har bland annat vunnit priser på Swedish Game Awards och Sweden Game Conference. På yrgo-game-creator-itch.io kan du ladda ner och testa våra spel och vill du få en snabb överblick så hittar du 2021 års showreel på Youtube. Du kan också kolla in Game Creator på Instagram.

Din framtida karriär

Efter avslutad utbildning kommer du vara väl förberedd för en karriär inom spelbranschen som Game Programmer/spelprogrammerare, Software Engineer, Software Developer, Programmer eller Unity Developer. Möjligheterna är oändliga, från att arbeta på stora spelföretag eller IT-byråer till att starta eget eller frilansa.

Om utbildningen

Utbildningen fokuserar på praktiskt genomförande av spelprojekt i grupper och kombinerar detta med teoriavsnitt för att ge dig en komplett bild av utvecklingsprocessen från prototyp till färdig produkt. Samtidigt ger vi möjlighet att fördjupa dig och utforska de delar av utbildningen som intresserar dig mest. Under utbildningen så har vi många nära samarbeten och spelprojekt tillsammans med Game Creator Artist, vilket lyfter båda utbildningarna till nya höjder.

Under utbildningen får du bland annat lära dig följande:

 • Utveckla interaktiva program och spel med hjälp av spelmotorer som exempelvis Unity och Unreal Engine.
 • Skriva feltolerant och optimerad programkod i C-baserade programmeringsspråk.
 • Generera och utvärdera spelidéer samt grundläggande speldesign.
 • Arbeta med agila utvecklingsmetoder.
 • Strukturera data och programmeringskod effektivt och arbeta med olika designmönster.
 • Designa och utveckla VR-applikationer.
 • Arbeta framgångsrikt i projektform tillsammans med andra yrkesroller.

Kurser

5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

 • Applied Programming, 45p
 • Examensarbete, 40p
 • Game Design, 20p
 • Game Production, 35p
 • Game Programming, 50p
 • Lärande i arbete, 135p
 • Programming Fundamentals, 40p
 • Unreal Development, 35p
 • Virtual Reality, 30p

LIA (praktik)

LIA (Lärande i arbete) är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik och är en av de mest uppskattade delarna av utbildningen. Det är en unik möjlighet att träna på din framtida yrkesroll och få erfarenhet redan under studietiden. LIA innebär också att du kan knyta värdefulla kontakter i arbetslivet som du kan ha nytta av efter utbildningen.

Studieupplägg och examen

Utbildningen genomförs på plats, omfattar 2 års studier på heltid och leder till en yrkeshögskoleexamen. Undervisningen varierar mycket och består bland annat av individuella arbeten, projektarbeten, föreläsningar och studiebesök. På Yrgo samarbetar vi tätt ihop med näringslivet och många av de föreläsare och handledare du stöter på under utbildningen kommer från branschen.

Dator och kursmaterial

Du behöver en laptop för dina studier. För den här utbildningen rekommenderar vi att du har en laptop med en NVIDIA GeForce RTX 2060 eller bättre grafikkort för att kunna hantera de krävande programvaror som används inom spelutveckling. Det är också viktigt att ha en kraftfull processor och tillräckligt med minne (16GB) för att kunna köra flera program samtidigt. Det tillkommer inga ytterligare obligatoriska kostnader för kursmaterial.

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett tätt samarbete med flera företag och organisationer inom branschen, som bland annat deltar i utbildningens ledningsgrupp, tar emot studerande på LIA och håller i kurser. Utbildningen genomförs i samarbete med följande aktörer:

Stunlock Studios AB – The Game Incubator – MindArk – Rise Interactive – Hiber – Fully Studios – Dataspelbranshen – OutHere AB – AFRY – Thunderful

Hur ansöker jag?

 1. Samla ihop dina betygsdokument och eventuellt andra dokument som du ska skicka med din ansökan.
 2. Skicka in din ansökan på webben via vårt ansökningssystem.

Skicka med

 • Digital kopia på dina gymnasiebetyg, det vill säga inskannade eller fotograferade kopior på dina originalbetyg som är signerade och datumstämplade.
 • Har du pågående behörighetsgivande studier måste du bifoga ett studieintyg.
 • Eventuellt andra dokument som visar att du uppfyller förkunskapskraven.

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer om vad grundläggande behörighet innebär.

Särskilda förkunskaper

Godkända betyg (E/3/G) eller dokumenterade kunskaper eller erfarenheter som motsvarar följande kurser:

 • Engelska 6
 • Matematik 2
 • Programmering 1
 • Svenska 2

Har du pågående studier?

Har du pågående behörighetsgivande studier? Då kan du komplettera med dina betyg efter ansökningsperioden. Sista datum för komplettering av betyg är 14 juni. För att vi ska kunna veta att du läser behörighetsgivande studier måste du bifoga ett studieintyg i din ansökan.

Antagning och urval

Är det fler sökande som uppfyller förkunskapskraven än det finns platser gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.

Hur görs urvalet?

Efter avslutad ansökningsperiod kommer de som uppfyller förkunskapskraven att få en inbjudan till urvalsproven, som består av ett muntligt och ett skriftligt prov. Det muntliga provet bedöms utifrån kommunikations- och problemlösningsförmåga. Det skriftliga provet bedöms utifrån kunskaper i programmering och problemlösningsförmåga. Proven bedöms av sakkunniga branschföreträdare och representant från Yrgo.

Antagningsbesked

Om du ansöker under ordinarie ansökningsperiod får du ditt antagningsbesked i juni. Gör du en sen ansökan får du ditt antagningsbesked så snart vi har behandlat din ansökan. Läs mer om viktiga datum.

Start:
Augusti 2023
Augusti 2024
Augusti 2025
Ansök:
1 februari - 17 april
Längd:
2 år
Plats:
Göteborg
Studietakt:
Heltid
YH-poäng:
430
Antal platser:
25
Avgift:
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiestöd från CSN.
Kontakt:

Robert Esbjörnsson

Lärare

E-post: robert.esbjornsson@educ.goteborg.se

Telefonnummer 0728–56 72 80

Reception

031–367 31 00

Välj en
utbildning som
leder till jobb