Viktiga datum

Här hittar du vilka datum som gäller för bland annat ansökan, komplettering av betyg och antagning.

Våren 2022

1 februari: Ansökan öppnar för de utbildningar som startar på höstterminen.

19 april: Sista ansökningsdatum för de flesta utbildningar (ett fåtal stänger ansökan den 16 maj). Nu ska din ansökan vara komplett, vilket innebär att du måste ha bifogat alla de dokument som krävs för att styrka att du är behörig till utbildningen/utbildningarna. Läser du behörighetsgivande studier måste du ha bifogat ett intyg på att du läser behörighetsgivande studier.

Efter sista ansökningsdag granskar vi alla inskickade ansökningar. Är du inte behörig till utbildningen får du besked om detta så snart vi har granskat din ansökan.

Efter den 19 april kan vissa utbildningar öppna igen för sen ansökan.

14 juni: Sista datum för att komplettera din ansökan med betygskopior och andra intyg. Detta gäller endast dig som läser behörighetsgivande kurser under våren.

Maj-juni: Antagningsbesked skickas ut till alla som har sökt inom ordinarie ansökningsperiod. Har du gjort en sen ansökan får du besked så snart vi har behandlat din ansökan. Observera att besked kan ta längre tid än normalt om du ansöker under sommaren.

22 juni: Från och med nu kan du logga in på ditt studerandekonto och se vilken reservplats du har.

Augusti-september: Terminsstart.

Hösten 2022

1 september: Ansökan öppnar för de utbildningar som startar på vårterminen.

15 oktober: Sista ansökningsdatum. Nu ska din ansökan vara komplett, vilket innebär att du måste ha bifogat alla de dokument som krävs för att styrka att du är behörig till utbildningen/utbildningarna. Läser du behörighetsgivande studier måste du ha bifogat ett intyg på att du läser behörighetsgivande studier.

Efter sista ansökningsdag granskar vi alla inskickade ansökningar. Är du inte behörig till utbildningen får du besked om detta så snart vi har granskat din ansökan.

Efter den 15 oktober kan vissa utbildningar öppna igen för sen ansökan.

9 december: Sista datum för att komplettera din ansökan med betygskopior och andra intyg. Detta gäller endast dig som läser behörighetsgivande kurser under hösten.

November-december: Antagningsbesked skickas ut till alla som har sökt inom ordinarie ansökningsperiod, alltså innan den 15 oktober. Exakt datum för antagningsbeskeden varierar lite beroende på vilken utbildning du har sökt. Har du gjort en sen ansökan får du besked så snart vi har behandlat din ansökan.

15 december: Från och med nu kan du logga in på ditt studerandekonto och se vilken reservplats du har.

Januari: Terminsstart.