Digitalt öppet hus 9 december

Game Creator Programmer

2 år Platsbunden Heltid Start september 2022
Ung skrattande man med hörlurar sitter i en stol framför en dator.

Lär dig allt du behöver för att bli en skicklig programmerare och spelutvecklare. Utbildningen tar dig igenom hela utvecklingsprocessen, från spelidé till färdig produkt. Du får genomföra flera olika spelprojekt och hela sex månader består av LIA, som du gör ute på företag i branschen.

Kolla in våra spel

På yrgo-game-creator-itch.io hittar du spel som studerande har skapat i utbildningen. Du hittar 2021 års showreel på Youtube. Du kan också kolla in Game Creator på Instagram.

Yrkesroller och arbetsplatser

Efter din examen kan du bland annat arbeta som spelprogrammerare, Software Developer, Unity Developer, programmerare och Scripter. Din arbetsplats kan vara på spelföretag, IT-företag eller byrå, men många väljer också att starta eget eller frilansa.

Om utbildningen

Utbildningen fokuserar på att praktiskt genomföra spelprojekt varvat med kunskap och teoriavsnitt. Den tar dig genom hela utvecklingsprocessen från prototyp till färdig produkt, och du är fri att fördjupa dig i de programmeringsspråk och verktyg som intresserar dig mest under utbildningens gång. Under utbildningen lär du dig att

 • utveckla interaktiva program och spel med hjälp av spelmotorer såsom Unity och Unreal Engine
 • skriva feltolerant och optimerad programkod i C-baserade programmeringsspråk
 • generera och utvärdera spelidéer samt grundläggande speldesign
 • strukturera data och programmeringskod effektivt och arbeta med olika designmönster
 • designa och utveckla VR-applikationer
 • framgångsrikt arbeta i projektform tillsammans med andra yrkesroller.

LIA (praktik)

En stor del av utbildningen består av LIA (lärande i arbete), vilket är yrkeshögskolans version av praktik. Under LIA:n får du träning i yrkesrollen och kontakter i arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb efter examen.

Kurser

5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

 • Applied Programming in Unity, 45 p
 • Examensarbete, 40 p
 • Game Design, 20 p
 • Game Production, 30 p
 • Game Programming, 40 p
 • Lärande i arbete, 135 p
 • Programming Fundamentals, 35 p
 • Unreal Development, 30 p
 • Virtual Reality, 25 p

Studieupplägg och examen

Detta är en tvåårig heltidsutbildning på plats och den leder till en yrkeshögskoleexamen. Undervisningen varierar mycket och består bland annat av projektarbeten, föreläsningar och studiebesök. Vi samarbetar tätt ihop med näringslivet och de flesta föreläsare och handledare är personer som arbetar inom området.

Dator och kursmaterial

Du behöver en dator för dina studier. För den här utbildningen rekommenderar vi att du har en PC med ett 2060RTX eller bättre. Det tillkommer inga ytterligare obligatoriska kostnader för kursmaterial.

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett tätt samarbete med företag och organisationer i branschen, som bland annat deltar i utbildningens ledningsgrupp, föreläser och tar emot studerande på LIA (praktik). Ledningsgruppen ser till att utbildningens innehåll håller en hög nivå och ger dig rätt kompetens. Följande branschaktörer deltar i ledningsgruppen:

Bergsala AB – Lindholmen Science Park AB – Stunlock Studios AB – The Game Incubator – MindArk – Rise Interactive – Hiber – Fully Studios – Dataspelbranshen – OutHere AB – Volvo Cars – Image & Form – AFRY

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer om vad grundläggande behörighet innebär.

Särskilda förkunskaper

Godkända betyg i följande kurser (eller dokumenterade kurser, kunskaper eller erfarenheter som motsvarar dessa):

 • Engelska 6
 • Matematik 2
 • Programmering 1
 • Svenska 2

Hur ansöker jag?

 1. Samla ihop dina betygsdokument och eventuellt andra dokument som du ska skicka med din ansökan.
 2. Skicka in din ansökan på webben via vårt ansökningssystem.

Skicka med

 • Digital kopia på dina gymnasiebetyg, det vill säga inskannade eller fotograferade kopior på dina originalbetyg som är signerade och datumstämplade.
 • Eventuellt andra dokument som visar att du uppfyller förkunskapskraven.

Antagning och urval

Uppfyller du inte förkunskapskraven får du besked om detta så fort vi har granskat din ansökan. Är det fler som uppfyller förkunskapskraven än det finns platser, så gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.

Urvalet för denna utbildning gör vi baserat på ett muntligt och ett skriftligt prov. Det muntliga provet bedöms utifrån kommunikations- och problemlösningsförmåga. Det skriftliga provet bedöms utifrån kunskaper i programmering. Proven bedöms av sakkunnig branschföreträdare och representant från Yrgo.

Efter avslutad ansökningsperiod kommer du som uppfyller förkunskapskraven att få en inbjudan till urvalsproven, som genomförs digitalt.

Antagningsbesked

Om du ansöker under ordinarie ansökningsperiod (senast 15 april) får du ditt antagningsbesked i juni. Gör du en sen ansökan får du ditt antagningsbesked så snart vi har behandlat din ansökan. Observera att besked kan dröja lite längre än normalt om du ansöker under sommaren. Läs mer om viktiga datum.

Utbildningsinformation

Start:
September 2022
Ansök:
1 februari - 15 april
Längd:
2 år
Studieform:
Platsbunden
Studietakt:
Heltid
YH-poäng:
400
Platser:
25
Avgift:
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiestöd från CSN.

Kontakt

Robert Esbjörnsson

Lärare

Telefonnummer
robert.esbjornsson@educ.goteborg.se
E-post
0728–56 72 80

Reception

031–367 31 00