Game Creator Programmer

2 år Platsbunden Heltid Start september 2022
Ung skrattande man med hörlurar sitter i en stol framför en dator.

Lär dig allt du behöver för att bli en skicklig programmerare och spelutvecklare. Utbildningen tar dig igenom hela utvecklingsprocessen, från spelidé till färdig produkt. Du får genomföra flera olika spelprojekt och hela sex månader består av LIA, som du gör ute på företag i branschen.

Framgångar och spel

Våra studerande producerar högkvalitativa spel redan under sin studietid och har bland annat vunnit priser på Swedish Game Awards och Sweden Game Conference. På yrgo-game-creator-itch.io kan du ladda ner och testa våra spel och vill du få en snabb överblick så hittar du 2021 års showreel på Youtube. Du kan också kolla in Game Creator på Instagram.

Din framtida karriär

Utbildningen förbereder dig för en karriär i spelbranschen och efter din examen kan du bland annat arbeta som spelprogrammerare, Software Developer, Unity Developer, programmerare eller Scripter. Din arbetsplats kan vara på stora eller små spelföretag, IT-företag eller byrå, men många väljer också att starta eget eller frilansa.

Om utbildningen

Utbildningen fokuserar på att praktiskt genomföra spelprojekt varvat med kunskap och teoriavsnitt. Den tar dig genom hela utvecklingsprocessen från prototyp till färdig produkt, och du är fri att fördjupa dig i de programmeringsspråk och verktyg som intresserar dig mest under utbildningens gång. Du får bland annat lära dig följande:

 • Utveckla interaktiva program och spel med hjälp av spelmotorer såsom Unity och Unreal Engine
 • Skriva feltolerant och optimerad programkod i C-baserade programmeringsspråk
 • Generera och utvärdera spelidéer samt grundläggande speldesign
 • Strukturera data och programmeringskod effektivt och arbeta med olika designmönster
 • Designa och utveckla VR-applikationer
 • Arbeta framgångsrikt i projektform tillsammans med andra yrkesroller

LIA (praktik)

LIA (Lärande i arbete) är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik och är av många en av de mest uppskattade delarna av utbildningen. Under LIA:n får du träna på din framtida yrkesroll, testa dina nya kunskaper och knyta värdefulla kontakter i arbetslivet som du kan ha nytta av efter utbildningen.

Kurser

5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

 • Applied Programming in Unity, 45 p
 • Examensarbete, 40 p
 • Game Design, 20 p
 • Game Production, 30 p
 • Game Programming, 40 p
 • Lärande i arbete, 135 p
 • Programming Fundamentals, 35 p
 • Unreal Development, 30 p
 • Virtual Reality, 25 p

Studieupplägg och examen

Detta är en tvåårig heltidsutbildning på plats och den leder till en yrkeshögskoleexamen. Undervisningen varierar mycket och består bland annat av projektarbeten, föreläsningar och studiebesök. Vi samarbetar tätt ihop med näringslivet och de flesta föreläsare och handledare är personer som arbetar inom området.

Dator och kursmaterial

Du behöver en dator för dina studier. För den här utbildningen rekommenderar vi att du har en PC med ett 2060RTX eller bättre. Det tillkommer inga ytterligare obligatoriska kostnader för kursmaterial.

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett tätt samarbete med företag och organisationer från arbetslivet, som bland annat deltar i utbildningens ledningsgrupp, tar emot studerande på LIA och håller i kurser. Utbildningen genomförs i samarbete med följande aktörer:

Bergsala AB – Lindholmen Science Park AB – Stunlock Studios AB – The Game Incubator – MindArk – Rise Interactive – Hiber – Fully Studios – Dataspelbranshen – OutHere AB – AFRY

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer om vad grundläggande behörighet innebär.

Särskilda förkunskaper

Godkända betyg (E/3/G) eller dokumenterade kunskaper eller erfarenheter som motsvarar följande kurser:

 • Engelska 6
 • Matematik 2
 • Programmering 1
 • Svenska 2

Har du pågående studier?

Har du pågående behörighetsgivande studier? Då kan du komplettera med dina betyg efter ansökningsperioden. Sista datum för komplettering av betyg är 14 juni. För att vi ska veta att du läser behörighetsgivande studier måste du bifoga ett studieintyg i din ansökan.

Hur ansöker jag?

 1. Samla ihop dina betygsdokument och eventuellt andra dokument som du ska skicka med din ansökan.
 2. Skicka in din ansökan på webben via vårt ansökningssystem.

Skicka med

 • Digital kopia på dina gymnasiebetyg, det vill säga inskannade eller fotograferade kopior på dina originalbetyg som är signerade och datumstämplade.
 • Har du pågående behörighetsgivande studier måste du bifoga ett studieintyg.
 • Eventuellt andra dokument som visar att du uppfyller förkunskapskraven.

Antagning och urval

Uppfyller du inte förkunskapskraven får du besked om detta så fort vi har granskat din ansökan. Är det fler som uppfyller förkunskapskraven än det finns platser, så gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.

Urvalet för denna utbildning gör vi baserat på ett muntligt och ett skriftligt prov. Det muntliga provet bedöms utifrån kommunikations- och problemlösningsförmåga. Det skriftliga provet bedöms utifrån kunskaper i programmering. Proven bedöms av sakkunnig branschföreträdare och representant från Yrgo.

Efter avslutad ansökningsperiod kommer du som uppfyller förkunskapskraven att få en inbjudan till urvalsproven.

Antagningsbesked

Om du ansöker under ordinarie ansökningsperiod får du ditt antagningsbesked i juni. Gör du en sen ansökan får du ditt antagningsbesked så snart vi har behandlat din ansökan. Observera att besked kan dröja lite längre än normalt om du ansöker under sommaren. Läs mer om viktiga datum.

Utbildningsinformation

Start:
September 2022
Ansök:
1 februari - 19 april
Längd:
2 år
Studieform:
Platsbunden
Studietakt:
Heltid
YH-poäng:
400
Platser:
25
Avgift:
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiestöd från CSN.

Kontakt

Robert Esbjörnsson

Lärare

Telefonnummer
robert.esbjornsson@educ.goteborg.se
E-post
0728–56 72 80

Reception

031–367 31 00