Nationell yrkesutbildning (NY) – en ny form av vuxenutbildning på Yrgo

Tidigare i år skickade Yrgo in ansökan om att få bedriva nationell yrkesutbildning. Nu har Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) lämnat besked om vilka nationella yrkesprogram som får starta och Yrgo är en av flera skolor som fått program beviljade.

Nationell yrkesutbildning är en form av yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna med förankring i yrkeshögskolans modell, som bland annat innefattar en stor andel LIA-praktik och en ledningsgrupp av arbetslivsrepresentanter. Den nya utbildningsformen hoppas kunna bidra till ökad kompetens ute i arbetslivet för yrken med hög kompetensbrist.

Idag lämnade Myndigheten för yrkeshögskolan besked om vilka program som får starta. Av 86 inkomna ansökningar är Yrgos utbildning, Fordonstekniker personbil el och hybrid, en av 38 som blivit beviljade. En heltidsutbildning på 1 år som kommer att bedrivas tillsammans med Motorbranschens tekniska gymnasium (MTG) och Studium.

Ansökan till det nya programmet öppnar inom kort, mer information kommer att publiceras på yrgo.se. Lämna gärna en intresseanmälan så hör vi av oss när ansökan har öppnat.