Mikrobiologi och vårdhygien
En kurs på 12 veckor som riktar sig till dig som arbetar inom vård, omsorg eller motsvarande och vill kompetensutvecklas inom vårdhygien, smittspridning och mikrobiologi. Kursen är kostnadsfri, går på distans och har ett flexibelt upplägg så att du kan kombinera studierna med ditt arbete.
Kursinnehåll
Kursen är för dig som vill fördjupa dig inom vårdrelaterade infektioner, smittspridning och basala hygienrutiner. Under kursen lär du dig att identifiera riskfaktorer och smittspridningsvägar för att kunna förebygga smittspridning och vårdrelaterade infektioner. Du får även kunskap om immunsystemet, mikrobiologi, antibiotikaresistens samt de lagar, riktlinjer och författningar som reglerar smittskydd och vårdhygien.
Undervisning och studieupplägg
Kursen är digital och bedrivs på deltid. Den har ett flexibelt upplägg för att du ska kunna kombinera studierna med ditt arbete och ta del av undervisningen när det passar dig. Undervisningen sker genom olika digitala verktyg så som Google Meet, Zoom och Yrgos digitala lärplattform.
Undervisningen består av inspelade föreläsningar, gruppdiskussioner, instuderingsmaterial och inlämningsuppgifter. Frivilliga handledningstillfällen erbjuds kontinuerligt under kursen i syfte att ge stöd, fördjupning och reflektion. Kursen är kostnadsfri.
Förkunskapskrav
För att kunna bli antagen till kursen måste du uppfylla följande:
- Grundläggande behörighet, vilket innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer om vad grundläggande behörighet innebär.
- Minst 1 års yrkeserfarenhet på heltid inom vård, omsorg eller motsvarande.
Ansökan
Du gör din ansökan digitalt genom att välja vilken eller vilka kurser du vill ansöka till och bifoga underlag som styrker att du ha de förkunskaper som krävs, till exempel betygskopior och tjänstgöringsintyg eller andra intyg som styrker relevant yrkeserfarenhet.
Ett tjänstgöringsintyg måste innehålla uppgifter om arbetsplats, befattning, omfattning och period. Det ska vara datumstämplat och signerat av arbetsgivare. Datum som arbetsgivare skriver under ska styrka arbetad period. Vi godtar inte anställningsavtal.
- Start:
-
September 2024
- Ansök:
- 30 maj - 7 oktober
- Längd:
- 12 veckor
- Studietakt:
- Deltid, 50%
- YH-poäng:
- 30
- Avgift:
- Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiestöd från CSN.
- Kontakt:
-
Anesa Ivankovic
Utbildningsledare
E-post: anesa.ivankovic@educ.goteborg.se
Telefonnummer 031-367 31 92
Reception
Välj en
utbildning som
leder till jobb