Yrgo rankad som en av världens bästa skolor av The Rookies

För femte året i rad tävlar Yrgos studerande i den årliga tävlingen The Rookie Awards. I oktober presenterades att Yrgo kammar hem en prestigefylld andraplats i kategorien Architectural Visualisation.

The Rookie Awards är en global tävling och plattform som fokuserar på att uppmärksamma och stödja unga talanger inom olika områden av digital konst och de­­­sign, inklusive 3D-visualisering. Tävlingen, som anordnas av branschorganisationen The Rookies, ger unga konstnärer och kreatörer möjlighet att visa upp sina färdigheter och kreativitet genom att delta i olika kategorier.

Grundat på studenternas prestation och engagemang rangordnas samtliga skolor inom sina specifika kategorier. I år lyckades Yrgo inta en imponerande andraplats inom området arkitekturvisualisering bland hundratals skolor och tusentals bidrag.

– Denna utmärkelse är av stor betydelse för oss, då den tydligt indikerar för såväl blivande som nuvarande studerande att vår utbildning håller världsklass och att vår skola tillhandahåller de resurser och det stöd som krävs för att bedriva högkvalitativ undervisning, säger André Ravenna, lärare för Arkitekturvisualisering.

Detta är femte året som studerande från Yrgos utbildning Arkitekturvisualisering deltar i tävlingen och de senaste tre åren har utbildningen blivit rankad som topp tre i världen.

– Detta ger oss trovärdighet till våra påståenden om att vår utbildning öppnar dörrar till arbete och blir en fjäder i hatten för alla som går eller har gått denna utbildning. Det blir en del av det arv som var och en kan bära med sig som en stolt medlem av Yrgo-familjen, säger André Ravenna.

Utöver den prestigefyllda andraplatsen lyckades Yrgo även ta sig upp på plats 13 i kategorin Top 50 Creative Schools. Topplistan presenterar de mest framstående utbildningsinstitutionerna som sticker ut som ledare när det gäller att forma nästa generation av konstnärer, designers, animatörer och kreatörer. Placeringen är ett uppsving från tidigare år där Yrgo hamnat på plats 18 respektive plats 21 år 2021 och 2022.