Flera nomineringar i Swedish Game Awards

Bild på tre av Yrgos spel.

Studerande från Yrgos spelutbildningar har fått hela 9 av sammanlagt 34 nomineringar i Sveriges största tävling för spelutvecklare – Swedish Game Awards. I den mest prestigefyllda kategorin ”Game of the year” är två av de fem finalisterna från Yrgo.

Swedish Game Awards har anordnats årligen sedan 2002 och är öppen för alla som ännu inte arbetar professionellt i spelindustrin, främst studerande.

– Konkurrensen är hög bland spelutbildningar i Sverige. Det är en växande bransch och det finns många duktiga aktörer som erbjuder utbildning inom spel idag. Därför känns det lite extra kul att vi har fått så många nomineringar, säger Robert Esbjörnsson, lärare för Game Creator Programmer på Yrgo.

Samarbetar genom hela utbildningen

Yrgos två spelutbildningar, Game Creator Artist och Game Creator Programmer, är tätt integrerade och de studerande samarbetar i olika spelprojekt under hela sin utbildning.

– Våra studerande har visat gång på gång att de brinner för spel och förstår att de blir mer än summan av sina delar. Vi ser alla Swedish Game Awards som ett kvitto på det otroligt hårda arbete som har utförts under det senaste året, säger Max Friberg, lärare för Game Creator Artist.

”Det största som kan hända oss”

Kristina Jönsson går andra året på Game Creator Artist och har varit med och tagit fram spelet Beer & Plunder, som är nominerat i flera kategorier.

– Tävlingen var inte i fokus för oss när vi byggde spelet, utan vi ville skapa ett spel som vi trodde på och som vi själva skulle vilja spela. Men med det sagt så är detta det största som kan hända oss. Oavsett hur det går i finalen så känner vi oss redan som vinnare, säger Kristina.

Själva galan där alla vinnare koras i Swedish Game Awards hålls i Stockholm den 29 oktober.

Alla Yrgos nomineringar i Swedish Game Awards

Game of the year
Beer & Plunder
The Tale of the Greenhouse

Best Technical Execution
Beer & Plunder

Best Execution in Art
Deliver at all costs
The Tale of the Greenhouse

Best Execution in Audio
Deliver at all costs
The Tale of the Greenhouse

Best Execution in Design
Beer & Plunder
The Tale of the Greenhouse

Testa alla spelen

Om du är nyfiken på spelen kan du ladda ner och testa dem på Yrgos itch.io.