Digitalt öppet hus 9 december

Psykiatrispecialiserad undersköterska / skötare / stödpedagog – YH-flex

Individuell längd Distans Start augusti 2022
En kvinnlig undersköterska som ser glad ut och tittar in i kameran.

YH-flex är en kortare och mer flexibel väg till en yrkeshögskoleexamen för dig som redan har yrkeskunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning. Genom YH-flex kan du tillgodoräkna dig de delar av utbildningen som du redan har kunskaper om och endast läsa de kursmål och kurser du behöver för att ta din examen.

Vad är YH-flex?

Genom YH-flex kan du tillgodoräkna dig de delar av utbildningen som du redan har kunskaper om och endast läsa de kursmål och kurser du behöver för att ta din examen. Här hittar du alla kurser som ingår i ordinarie utbildning.

Att studera på YH-flex är kostnadsfritt och du läser mestadels på distans. I de teoretiska kurserna och kursmålen kan det förekomma vissa fysiska träffar i Göteborg.

Förkunskaper och validering

Om du uppfyller förkunskapskraven för utbildningen och blir antagen, gör vi tillsammans med utbildningens ledningsgrupp en kompetenskartläggning och validering (bedömning) av din tidigare erfarenhet. När valideringen är klar får du besked om vilka kurser/kursmål du kan tillgodoräkna dig och vilka du behöver läsa för att ta examen.

Ansökan till YH-flex

Du ansöker digitalt via vårt ansökningssystem. I din ansökan uppger du tidigare erfarenheter och kunskaper genom att bifoga arbetsintyg och betyg. Bifoga även ett personligt brev där du skriver att du är intresserad av YH-flex.

Efter kartläggning kommer de som har yrkeskunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildningen att erbjudas plats på YH-flex så långt platserna räcker.

Mer information

Här hittar du all information om utbildningen Psykiatrispecialiserad undersköterska/skötare/stödpedagog.

Utbildningsinformation

Start:
Augusti 2022
September 2023
Ansök:
1 februari - 15 april
Längd:
Individuell längd
Studieform:
Distans
YH-poäng:
200
Platser:
5
Avgift:
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiestöd från CSN.

Kontakt

Helén Olofsson

Utbildningsledare

Telefonnummer
helen.olofsson@educ.goteborg.se
E-post
0767–21 03 03

Sara Bech-Hanssen

Administratör

Telefonnummer
sara.bech-hanssen@educ.goteborg.se
E-post
031–367 32 34

Reception

031–367 31 00