Tidigare studerande på Yrgo blir Årets Konditor 2024

Hilma står i ett restaurangkök och granskar noga en tårta som hon håller i handen

Hilma Strömberg, som tidigare har studerat Bagare och konditor på Yrgo, visade prov på stor kreativitet, skicklighet och passion i SM-finalen i Stockholm och kan nu titulera sig Svensk Mästare i konditori genom den prestigefyllda titeln Årets Konditor 2024.

Hilma, som till vardags arbetar som konditor på Clarion Hotel Draken i Göteborg, hyllades av juryn och imponerade med sina avancerade praliner och välbalanserade tårtor. Utifrån temat ”Framtid” skapade de tävlande totalt fyra tårtor, 24 praliner, en glassuppsättning i ”take-away”-format samt 20 bakelser i fri tolkning.

Efter 10 intensiva tävlingstimmar, fördelade över två dagar, stod det klart att Hilma hade vunnit tävlingen. Juryns motivering löd: ”Med en djärv vision för framtiden har årets vinnare skapat bakverk som bjuder på en smakresa utöver det vanliga. Varje tugga balanserar fyllig intensitet med subtil elegans, och presentationen överraskar lika mycket som den förför. En ren precision genomsyrar hela hantverket.”

Årets Konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och finalen hålls under Stockholm Food & Wine/Bak- & Choklad på Stockholmsmässan. Vinnaren får stolt titulera sig Årets Konditor samt Svensk Mästare för professionella konditorer. Dessutom vinner segraren 100 000 kr. Under ett års tid får vinnaren representera branschen och bära den välrenommerade titeln Årets Konditor.

Läs mer om utmärkelsen hos Sveriges bagare & konditorer: ”Hilma Strömberg är Årets Konditor 2024”