Studerande på Yrgo vann SM Unga Bagare

Victoria Tobisson Lind i kockmössa.

Victoria Tobisson Lind som går Bagare och konditor på Yrgo visade prov på stor kreativitet, skicklighet och passion i SM-finalen Unga Bagare och kan nu titulera sig svensk juniormästare i bageri. Vinsten innebär även att Victoria kvalificerar sig till svenska juniorbagarlandslaget.

Victoria imponerade stort på juryn med sitt Harry Potter-inspirerade skådebröd som innehöll både en bok, Hogwarts-expressen och Quidditch. Efter fem intensiva tävlingstimmar mellan de åtta finalisterna stod det klart att Victoria vunnit tävlingen. Juryns motivering löd: ” I en i övrigt extremt jämn final utmärkte sig en bagare. Med en sprudlande glädje och filmisk touch har vinnaren av SM Unga Bagare 2021 utnyttjat tävlingstiden med precision.”

Även klasskamraten Julia Holmqvist vann pris i kategorierna ”Bästa matbröd” och ”Bästa wienerbröd”.

Tävlingen SM Unga Bagare har anordnats sen 1990 av Sveriges bagare & konditorer för att uppmärksamma och lyfta fram unga talanger inom bagaryrket. Tävlingen har historiskt inneburit startskottet i karriären för flera av de mest framgångsrika profilerna inom konditori- och bageribranschen. De fyra unga bagarna som presterat bäst i årets tävling kvalificerar sig till svenska Juniorbagarlandslaget, som vunnit flera VM-guld genom åren.