Satsar på fler studieplatser i Piteå

Yrgo har sedan några år tillbaka ett samarbete med Campus Piteå gällande våra transport- och logistikutbildningar, där ett antal studieplatser har kunnat sökas av studerande i Piteå. Nu satsar vi på att utöka samarbetet för att kunna erbjuda norra Sverige utbildning inom fler områden.

– För oss känns det superintressant att utöka våra studieplatser i Piteå. Vi har redan ett gott samarbete och med de stora industriinvesteringarna som sker i norra Sverige just nu kommer det finnas ett stort rekryteringsbehov kommande år. Där vi ser att vi på Yrgo med vårt breda utbud av yrkeshögskoleutbildningar kan vara med och bidra till kompetensförsörjningen, säger Karin Omsén, rektor på Yrgo.

– Det känns roligt att vi blir uppvaktade av Yrgo som är en ledande aktör inom yrkeshögskoleutbildningar som är ett område där vi vill växa. Vårt mål är att Campus Piteå ska bli ett folkets campus och erbjuda utbildningar för ett livslångt lärande. Samarbetet med Yrgo är ett steg i den riktningen, säger Greta Wimander, strateg för Campus Piteå.

– Det blir otroligt spännande att se vad fortsatt samarbete med Yrgo kan generera för utbildningsutbud i Piteå, säger Karin Gebing, utbildningsutvecklare vid Piteå kommun.

Utbildningen Internationell affärsinriktad speditör har just nu öppet för sen ansökan och den går att söka både i Göteborg och Piteå.