Årets automationspris till Yrgo

Varje år delar ITF ut ett pris till personer som har varit betydelsefulla för den industriella automationen. I år fick Yrgo ta emot priset som ”en av de ledande inom utbildning av framtida automationsingenjörer”.

ITF:s automationspris delas årligen ut till en eller flera personer som genom framstående insatser inom området industriell automation verkat för att popularisera området eller bidragit till att industriell automation ökat konkurrenskraften hos företag i Sverige. Priset delades ut under mässan Scanautomatic på Svenska mässan.

På plats för att ta emot automationspriset var Riaz Abrahem (lärare), Björn Jansson (studerande), Stefan Zethraeus (utbildningsledare) och Svante Boström (rektor).

– Vi har utbildat automationsingenjörer sedan många år tillbaka och vårt mål är att våra studerande ska komma ut till företagen och bidra till att föra utvecklingen inom automationsområdet framåt. Så det känns naturligtvis fantastiskt roligt att Yrgo uppmärksammas för det arbetet, säger Stefan Zethraeus, utbildningsledare för utbildningen Automationsingenjör.